Toti Toronell

Exposició “Intimitats”

Del 4 al 27 d’octubre
Vestíbul de l’auditori de Sant Ildefons

Exposició: Toti Toronell

“Vaig néixer, vaig ser pallasso, vaig créixer i em vaig haver de tornar a fer pallasso, i ara de tant en tant em despisto i torno a ser persona, i em sento navegant entre dues aigües, i continuo nedant a contracorrent i busco trobar color a les coses transparents.

I sovint mentre busco em trobo navegant per les meves intimitats, i em dibuixo a sobre, i faig un recorregut pel món real i l’imaginari (que de fet també és real). I retrato petits pallassos, alguns amb qui he viscut, alguns amb qui he treballat, alguns amb qui he rigut, alguns amb qui he plorat, alguns amb qui he fet una cervesa, i alguns que no he conegut mai, alguns que m’agradaria conèixer, i alguns que no, alguns que només existeixen en el meu cap, i alguns que només existeixen en el paper, alguns que els hi fan pudor els peus, i alguns que els hi fa olor l’ànima.

Toti Toronell (Catalunya)

Vaig néixer l’any 1975 DC, dels primers anys no en puc dir gran cosa, feina tinc per recordar que vaig menjar ahir per dinar! Però el que sí que recordo és que l’any 92 vaig fer un curs de circ amb en Pep Mora, i que aquest va ser el detonant de tot el que ha anat venint després. I ara, actuo, dirigeixo, faig dibuixos, escultures, algun disseny, construeixo escenografies, toco una mica l’acordió i l’ukelele, també dono classes, invento, escric, imagino, i quan menys m’ho espero, m’equivoco… i puc tornar a començar.

Macarrons! Ahir vaig menjar macarrons!