Merche 8A

Exposició “Payasas, Bártulos y Cachivaches. Camino abierto”

Del 6 al 27 d’octubre
Biblioteca Marta Mata – Sala Titan

Exposició: Merche 8A

Aquesta exposició rescata dades i fragments de la vida de les pallasses de qui no en teníem notícies. Una aventura on cada troballa, per petita que sigui, és un triomf contra l’oblit de la memòria d’aquestes dones, una fita que les i ens rescata de la invisibilitat històrica, en definitiva, un acte de justícia poètica.

Visibilitzar-les a través de fotografies, cartells, objectes, vestuaris i tota mena de “bártulos y cachivaches” és una manera d’apropar-les al públic dotant-les de corporeïtat i de referències tangibles. 

Merche Ochoa (Catalunya)

Nascuda a La Rioja, s’estableix el 1998 a Barcelona, on realitza la seva vida professional com a pallassa, directora i pedagoga. Com a pedagoga, exerceix a diferents escoles de Barcelona i festivals internacionals, així com per a professionals arreu del món i organitzacions de pallassos d’hospital. Forma part de l’equip docent del Màster de Mediació. Col·labora amb Pallassos sense Fronteres, Pallasses sense Fronteres i Save the Children. Treballa com a pallassa de forma ininterrompuda des de 1990. El 2011 funda l’espai d’investigació i formació “El Rinclowncito”. El 2014 rep el Premio Nacional de Circo.