Los Excéntricos (2020) i Lluís i Carles Raluy (2022)

Lliurament Nassos d’Or 2020 i 2022

20 d´Octubre (Gala Inaugural)
Carpa de la plaça de Catalunya
20:00h
Espectacle per a tots els públics

Preu: 
Per invitació

Los Excéntricos i Lluís i Carles Raluy

Nas d’Or 2020

En l’edició cancel·lada del 2020 el Nas d’Or era per a la companyia de pallassos LOS EXCÉNTRICOS, un excel·lent trio de pallassos amb una llarga trajectòria, els quals han participat en diverses edicions del FIP. Per tant, durant la gala inaugural els farem entrega del Nas d’Or que la pandèmia va impedir que rebessin ara fa dos anys. 

LOS EXCÉNTRICOS són tres, Marceline, Sylvestre i Zaza, francesos o catalans tant se val, perquè la seva pàtria és la Terra. Europa, Canadà, Estats Units, Xina, Japó… “Los Excéntricos” ja fa més de vint anys que fan i desfan les maletes pels antics i nous continents. Equilibristes, malabaristes i músics formen un trio de pallassos atípics, innovadors, poètics i surrealistes que renova la figura del clown mitjançant una mescla de modernitat i classicisme.

“El talent, el bon gust musical i l´expressió gestual dels tres personatges revela un món prodigiós i sorprenent del qual el ressò subsisteix en la memòria dels espectadors encantats”.

Nas d’Or 2022

L’Ajuntament de Cornellà del Llobregat conjuntament amb la direcció artística del festival han decidit que el Nas d’Or 2022 sigui per en Carles i en Lluís Raluy, traspassats recentment. Dos pallassos i empresaris de Circ, amb una llarga trajectòria i que han participat en diverses edicions del FIP de Cornellà.

Carlos Raluy (1944 – 2019), mestre de cerimònies i pallasso llest i el seu germà Lluís Raluy (1942 – 2021), cara blanca i matemàtic, van compartir Circ des que el Raluy va començar a funcionar a 1973 i més tard, a 1983, com a Circ Museu Raluy, que va rodar per tot el món amb aquests carruatges que són un autèntic patrimoni artístic i que no han parat de rebre reconeixements i premis del món circense. A 1996 van obtenir, el Premi Nacional de Circ, que atorga el Ministeri d’Educació i Cultura per “els seus mèrits artístics i la seva labor de difusió internacional del circ espanyol”, segons va destacar el jurat. La seva carpa i els seus carruatges van ser a la plaça de Catalunya, presidint les edicions de 1998, 2002 i 2004 del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà.

Los Excéntricos i Lluís i Carles Raluy
Los Excéntricos i Lluís i Carles Raluy