Jordi Juanet, nou director del 18è FIP de Cornellà

La nova edició del Festival Internacional de Pallassos tindrà un nou director artístic Jordi Juanet “Boni”, qui agafa per segona vegada les regnes del festival. La primera va ser l’any 2010 en què va compartir la direcció artística amb Àlex Navarro. Jordi Juanet té una gran trajectòria com a artista de circ, especialista en malabars i monocicle, que va començar el 1982 realitzant espectacles de teatre-circ arreu del món formant el duo Boni & Caroli amb Ramon Muñoz “Caroli”. Es van separar l’any 2000, i va treballar en diferents espectacles en solitari i, també, conjuntament amb altres companyies de circ com La Família Ramírez o la companyia Elegants. Ha actuat en nombrosos països d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, i ha obtingut premis en diferents festivals i certàmens culturals.

Boni ha participat en molts projectes d’animació, com a presentador o “showman”, entre els quals destaquen els Premis Max 2001, Port Aventura, Premis de Comunicació 2001, presentació temporada del TNC 2008/2009. També com a director artístic, ha dirigit el combinat de Circ núm. 30 de l’Ateneu de 9 Barris i l’espectacle “Benvinguts a Strómboli” de la companyia Solfasirc i diverses produccions combinades amb altres artistes.

Recentment, ha començat una nova aventura amb Dani Patilles i Miner Montell, Los Barlou, amb l’espectacle “Set up” que van estrenat el passat mes de juny al Festival Circ Cric. Del 2006 al 2010 va combinar l’activitat artística amb l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), de la qual va ser president . En el seu càrrec, Boni va impulsar la creació del “Pla Integral de Circ” per tal de defensar els drets del sector, així com la creació de la Central del Circ, centre d’assaig i creació de referència Internacional.