Taller de clown amb Paolo Nani

En el marc del 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà “Memorial Charlie Rivel”, Paolo Nani ens ofereix un taller destinat a artistes professionals de les arts escèniques, que utilitzin la comicitat, que busquin inspiració creativa i vulguin desenvolupar la seva tècnica i habilitats.

Paolo Nani és un actor amb talent, un artista únic i un “clown” que ens ha fet riure durant anys a tot el món.

Dades del taller:

17, 18 i 19 d’octubre de 2018

De 10 a 14 i de 15:30 a 17:30 hores

Citilab de Cornellà del Llobregat

Inscripció: Enviar mail a direccio@festivaldepallassos.com amb un CV reduït i les vostres dades de contacte (indicant també el vostre lloc de residència). Data límit el 15 de setembre. Se t’informarà si has estat seleccionat com a màxim a finals de setembre. Nombre de participants: mínim 10 / màxim 15.

El curs és gratuït, però per garantir la participació i el compromís de les persones inscrites un cop us confirmem que heu estat seleccionats, haureu de fer una transferència de 100 € durant els següents 4 dies. Aquests 100 € se us retornaran un cop acabat el curs si heu assistit a totes les classes. En cas contrari els perdreu.

Hi ha la opció de venir com a oient, prèvia sol·licitud.

El Taller:

El mètode únic d’ensenyament de Paolo Nani té com a objectiu principal el de proporcionar als participants les eines pràctiques per a la creació d’una obra teatral original. Amb aquesta finalitat, els ofereix d’una banda la seva visió dels mil espectacles possibles – els mil estils i jocs possibles, i d’altra banda, condueix els participants a trobar el seu propi camí en la “jungla de la creativitat”, ajudant-los a identificar els 3 elements impalpables, però fonamentals, per a la creació d’un espectacle: el Joc dramatúrgic, el Pols i l’Estil.

Tenint consciència d’aquests tres elements, (sempre que hi hagi un mínim de talent i base tècnica), qualsevol escena serà reeixida. Per facilitar l’exploració i estudi d’aquests elements, el mètode inclou un treball intens d’improvisacions. Alhora, els actors executen exercicis corporals i d’imatgeria teatral que els condueixen a la trobada de l’estat creatiu: l’estat més enllà del comportament quotidià i el “jo habitual”.

El taller estimula els estudiants a ser “actors inventius”, capaços de crear escenes teatrals a partir de les seves pròpies idees, de manera simple i clara.